Verloskundigenpraktijk Bodegraven

4 min lezen

Twee handen op een buik

Met een lach en een traan zien we de leukste trends voorbijkomen: van elektrodeplakkers tot bevallen met een geboortecoach. Daarom blijven we gewoon op de hoogte van medische ontwikkelingen, zodat jij altijd met je vragen bij ons terechtkunt. Heb je behoefte aan meer contact? Dan kun je ook terecht bij onze zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. Tijdens deze bijeenkomsten delen zwangeren twijfels, kennis en ervaringen met elkaar.

Het is de combinatie van steun en perspectief die we iedereen gunnen. Wij dragen zorg voor de aanstaande moeders van Het Groene Hart.

Als aanstaande moeder heb je het niet altijd makkelijk. Waar de een op een roze wolk leeft, ziet de ander soms het zilveren randje niet meer. Je moet stevig in de schoenen staan om je niet te laten meeslepen. Gelukkig is het helemaal niet erg als dat toch een keer gebeurt, want daar zijn wij voor.

Merkverhaal

Verloskundigen-praktijk Bodegraven

Merkverhaal · Positionering · Concept · Identiteit

Polaroid van de buik van een zwangere vrouw
Polaroid van de buik van een zwangere vrouw

Mamma mia!

Een zwangerschap doet in de eerste plaats aan baby’s denken. Verloskunde heeft alleen niet zo veel met baby’s te maken, maar alles met moeders. Hoe blijf je in beweging en volg je wel het juiste dieet? Kun je het geslacht al zien en groeit alles naar behoren? Op welke manieren kun je bevallen en wat is er mis met een ruggenprik? We leven in een tijd van grissen naar controle. Neem het zekere voor het onzekere en je zult jezelf niets kunnen verwijten.

Positionering

Kernwaarden

Iedereen die de praktijk binnenstapt is welkom, een voorspoedige zwangerschap staat voorop. Je vindt hier dan ook geen uitgesproken meningen of ongenuanceerde emotie. Ieder trimester wordt doorlopen op basis van eerlijkheid, veiligheid en gedeelde verantwoordelijkheid.

In lijn met deze kernwaarden verzorgt de praktijk ook groepscontroles, naast de reguliere zwangerschapsbegeleiding. Deze controles vinden plaats in kleine groepen met twee begeleiders, waaronder een verloskundige. De sessies duren 2 uur, waardoor er veel ruimte is om onderling vragen, kennis en ervaringen te delen. De groep denkt met elkaar mee en vormt een sociaal vangnet voor wie dat nodig heeft. De ervaring leert dat hier niet zelden sterke vriendschappen uit voortkomen.

Het team

Gelukkig weten de verloskundigen hier wel raad mee. De creatieve aard van Esther, het pragmatische van Eline en de bevlogenheid van Else-Marie vullen elkaar naadloos aan. Gedrieën zorgen ze voor de verloskundigenpraktijk in Bodegraven en bovenal diens moeders.

Aan de wieg van deze succesformule staat Eline, verloskundige in hart en nieren. In 2000 nam ze de praktijk aan de Vrije Nesse over van haar voorganger en in de daaropvolgende jaren sloten ook Esther en Else-Marie aan. Sinds 2005 vormt het drietal een solide team dat niet meer weg te denken is bij het kraambezoek in Bodegraven.

Toen de verloskundigen bij Doordacht aanklopte, kon de huisstijl wel wat liefde gebruiken. Vooral de website was lastig te navigeren en miste sfeer.

Identiteit

Kleur en typografie

Een aaibare uitstraling zou niet passen bij de nuchtere kernwaarden. Om te beginnen stelde ik daarom een palet samen van vijf heldere kleuren. Aan mijn lijf geen pasteltinten!

In combinatie met de New Farm letterfamilie kreeg de stijl spontaan een speelse sjeu.

Logo en beeldmerk

Het lokaal bekende logo bleef in de basis hetzelfde. Het silhouet van de zwangere vrouw past goed bij de positionering, maar mocht meer 'body'. Ik gaf het logo een moderne draai met toevoeging van de bekende hand op buik-pose. De nieuwe kleuren en speelse vlakken geven het beeldmerk een frisse uitstraling.

Met een set van 24 iconen, die ik speciaal voor de website illustreerde, is de nieuwe stijl helemaal af.

Websitestructuur

Op de website kon je bakken informatie vinden. Tenminste, als je wist waar je het zoeken moest. Om de structuur te herzien hingen we alle onderwerpen onder drie paraplu's: Onze zorg, Onze praktijk en Wat kan ik zelf doen?

Om het overzicht te bewaren werd veel informatie in dropdowns geplaatst en elke pagina voorziet de bezoeker van leessuggesties. De nieuwe website is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en representatief voor de praktijk.

Fotografie

Voor de nieuwe fotografie voorzag ik de fotograaf van een briefing, zodat hij precies wist wat we wilden zien. Zwangere vrouwen doen namelijk heel gewone dingen. Ze zijn 's ochtends niet meteen zo fris als een hoentje, werken in een sport-bh vanaf de bank en koken zelf het avondeten. Met of zonder dikke buik.

Ook de portretfoto's werden vernieuwd. De oude foto's oogden stijfjes, van veraf genomen voor een witte muur. De nieuwe portretten komen letterlijk en figuurlijk dichterbij. Zo krijg jij een goed beeld van het team en de praktijk. Wel zo fijn!

Het logo voor en na de restyling
Het logo voor en na de restyling
Mockups van de website op laptop en mobiel
Mockups van de website op laptop en mobiel
Polaroid van zwangere vrouw die in sport bh op de bank werkt
Polaroid van zwangere vrouw die in sport bh op de bank werkt
Mockup mobieltje iconen verloskundigenpraktijk
Mockup mobieltje iconen verloskundigenpraktijk
Twee polaroidfoto's met kraamzorg
Twee polaroidfoto's met kraamzorg