BioDent

2 min lezen

Tandpasta voor de milieubewuste Nederlander

BioDent

Verantwoord voor dagelijks gebruik

Iedereen gebruikt tandpasta, wel twee keer per dag. Het houdt onze tanden sterk, ons tandvlees gezond en onze adem lekker fris. Dat weten we allemaal. Wat niet iedereen weet, is dat traditionele tandpasta chemische stoffen bevat die schadelijk zijn voor het milieu.

Ieder jaar verdwijnt er in Nederland tonnen fluoride, chloorhexidine en microplastic door de gootsteen. Dat is een gek gegeven: milieuvervuiling is actueler dan ooit en de consument maakt bewustere keuzes. Het percentage van wat de gemiddelde consument in de supermarkt uitgeeft aan duurzame producten, is in tien jaar tijd verdrievoudigd. Eigenlijk is traditionele tandpasta een nachtmerrie voor de milieubewuste consument. Onnodig, als het aan BioDent ligt.

Positionering

BioDent is beter, voor jou en de natuur.

Plantaardig en geschikt voor jonge kinderen

BioDent bevat alleen chemische stoffen van biologische oorsprong: deels plantaardig (zoals munt en kamille) en deels natuurlijk (zoals calcium). In plaats van plastic microbeads bevat BioDent natuurlijke mineraaldeeltjes, de antibacteriële werking wordt versterkt met natuurlijke enzymen en onder andere colloïdaal zilver werkt ontstekingsremmend.

Bovendien is BioDent vegan en geschikt voor jonge kinderen, die tandpasta weleens doorslikken. Wie waarde hecht aan het milieu kan dus opgelucht tandenpoetsen: BioDent is de betere tandpasta, een gezonde en verantwoorde keuze om dagelijks te gebruiken.

Campagne

Doelstelling: Get Nederlanders die geïnteresseerd zijn in gezondheid en milieu To poetsen met de tandpasta van BioDent By omdat ze de noodzaak inzien te kiezen voor producten die dagelijks bijdragen aan een schoner milieu.

❗️Dit is een fictieve opdracht, de campagne bestaat niet echt.

Magazine mock-up van BioDent advertentie met zeemeermin bij de tandarts
Magazine mock-up van BioDent advertentie met zeemeermin bij de tandarts

Advertentie

Poets vanavond zonder microplastics

Onbewust spoelen we in Nederland tonnen microplastics door de gootsteen. Nergens voor nodig! De tandpasta van BioDent bevat alleen chemische stoffen van biologische oorsprong, zoals munt, kamille en calcium. Natuurlijke mineraaldeeltjes zorgen voor een lichtschurende werking.

  • Vegan

  • Geschikt voor kinderen

Poets met BioDent!

Biodent.nl

BioDent is beter, voor jou en de natuur.

Radiospotje

Wildebras

Faka roofdieren, ik heb het weer overleefd. Naast mij zit Marieke, in haar ogen is het altijd lente. Zeg Marieke, wist je dat sommige krokodillen wel 84 tanden hebben? Zouden ze die goed poetsen?

Marieke

Geen idee, maar ik hoop dat ze BioDent gebruiken. In veel andere tandpasta’s zitten chemische stoffen, die zijn slecht voor het milieu.

Wildebras

In tandpasta?

Marieke

Ja, zoals whiteners of microbeads. Dat zijn kleine plastic korrels die je tanden schuren. BioDent gebruikt afbreekbare mineraaldeeltjes, daar heeft de natuur geen last van.

Schets van hand die tube tandpasta laat zien
Schets van hand die tube tandpasta laat zien

Wildebras

Gruwelijk! Dus beter poetsen we met deze unit?

Marieke

Precies! BioDent is beter, voor jou en de natuur.